Bujinkan

Istoria celei mai incredibile arte a spionajului si a luptei individuale este strans legata de istoria culturala, politica si religioasa a Japoniei.
Numele ei este Ninjutsu, arta secretului, calea invizibilitatii; practicantii ei erau vestiti spioni si luptatori de comando din Japonia feudala cunoscuti sub numele de ninja.
Ninjutsu a avut o perioada infloritoare, in special datorita instabilitati, intre secolul 14-17. In acea perioada ninjutsu a devenit o stiinta a morti, ce incorpora: tehnici sofistice de lupta, culegere de informatii si dezvoltare interioara.
Cand soarta era defavorabila sau exista pericolul dezonorarii puteau fi angajati ninja pentru a aduce victoria si a restabili armonia, reusind acest lucru prin spionaj si asasinat. Deseori, cativa ninja, puteau prin metode subtile sa duca la bun sfarsit actiuni care ar fi necesitat sute de soldati cu armuri.Faptele lor aproape incredibile au dat nastere legendelor care sunt inca populare in japonia zilelor noastre.
Filosofia dupa care se ghideaza ninja este de a alege linistea, intunericul si metodele subtile in locul confruntarii directe la lumina zilei. in acest fel, ordinea naturala a evenimentelor era tulburata cat mai putin posibil. Sugestia lua locul fortei, inselaciunea inlocuia confruntarea, adversarul fiind obligat sa execute in mod inconstient poruncile date de ninja. Aceasta strategie psihologica caracteriza ninjutsu, permitand luptatorului ninja sa-si atinga scopurile cu o minima cheltuiala de energie si expunandu-se cat mai putin pericolelor.Ninjutsu era arta de a invinge. in viata de toate zilele, ninja erau oameni obisnuiti. Ninjutsu nu era o arta rezervata doar barbatilor, kunoichi, femeia ninja, se deghiza in: dansatoare, gheise sau servitoare, putand spiona in tabara inamica.
Multi considera ninja ca fiind hoti, practicanti de magie neagra, (rautatea intruchipata); ascuns insemnand pentru multi rau. Aceasta idee a fost transmisa prin filme, mass-media sau transmiteri orale. Serviciile secrete, trupele de comando, care actioneaza in afara granitei sunt considerati criminali de razboi, iar in tara lor sunt decorati. Dar,Ninja, avand viata dubla nu sunt interesati de imaginea lor secreta, venita din umbra.
Inainte de a incepe invatarea unei arte martiale, indiferent care ar fi ea, esential este sa existe in fiecare motivatia care-l indeamna la pasul acesta. Luptatorul care vrea sa invinga trebuie sa fie in armonie cu universul in totalitate si sa fie ghidat de cunoasterea lui intuitiva. Nu comparati curentele budo intre ele, pentru a sti care dintre ele este superior. Nu exista budo rau, cum nu exista Ninjutsu rau. Societatea in general este bolnava, putem remedia pe calea inimii (kokoro no budo), noi suntem doctorii, iar ninpo-ul este medicamentul, dar atentie, nu trebuie sa va jucati de-a doctorii, boala este reala. Ninjutsu este o evolutie permanenta; sunt 50 de ani de cand practic aceasta arta si mi-ar trebui alti 50 ca sa va explic toate detaliile ei (explica Masaaki Hatsumi soke). Trebuie sa fi adult ca sa inveti satori.
Bujinkan este la ora actuala cea mai importanta asociatie japoneza de arte martiale traditionale, in special de ninjutsu, condusa in prezent de Masaaki Hatsumi al 34 soke.
Bujin se traduce prin spirit luptator, de asemenea Bujin este traducerea numelui chinez al lui Toshitsugu Takamatsu al 33 soke al scolii.
BUJINKAN HAGAKURE DOJO TIMISOARA este o filiala a Bujinkan Japonia care este sub directa indrumare a lui Hatsumi Soke.